• Bel Ons
 

Mr. M. Ellens

Datum
Categorie
Advocaten
Over dit project

Michiel Ellens

Na mijn studie aan de HEAO in Alkmaar (Internationale Marketing, 1988) ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik in 1992 afstudeerde met als specialisatie Intellectueel Eigendom.

In december 1993 ben ik beëdigd als advocaat in Amsterdam bij Rasker & Wibbens, een klein kantoor in het centrum van Amsterdam, waar Intellectueel Eigendom een belangrijk rechtsgebied was.

Na mijn stageperiode ben ik in januari 1997 als advocaat gaan werken op Sint Maarten (Ned. Antillen) bij Winkel Soliana & Grul, destijds één van de grootste advocatenkantoren op de Nederlandse Antillen. Eind 1997 heb ik voor datzelfde kantoor een nieuwe vestiging opgezet op Aruba; een internationale omgeving sterk georiënteerd op het bedrijfsleven met in hoofdzaak een Engelstalige praktijk.

Begin 2001 ben ik weer in Amsterdam gaan werken als advocaat via een maatschap met mijn studievriend Mark Teurlings onder de naam Teurlings & Ellens Advocaten en ook daar vormt Intellectueel Eigendom een belangrijk deel van mijn portefeuille, naast Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht.

Als advocaat werk ik voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf en particulieren, waarvoor zowel adviserende werkzaamheden worden verricht als gerechtelijke procedures worden gevoerd.
Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van de expertise van samenwerkende partners, zoals accountants, fiscalisten, notarissen, een merkenbureau in Amsterdam en andere professionele dienstverleners.